Hızlı Erişim

Menü

TUTUKLAMA KARARI SİYASİDİR

27.10.2022
401

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, kimyasal silah kullanımına ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan değerlendirmeleri nedeniyle hedef gösterilmiş, linç edilmiş ve bugün hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır.

  Şebnem Korur Fincancı’nın yürüttüğü TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevi ile TTB’nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine , demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırı olarak işlem başlatılmıştır. Fincancı ömrünü halk sağlığını korumaya adamış bir bilim insanı ve hak savunucusudur. Yaptığı değerlendirmeler de Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası Sözleşme hükümleri doğrultusunda olup herhangi bir suç unsuru içermemektedir.

Şebnem Korur Fincancı’nın söylemleri demokratik hukuk devletinde asgari tahammül sınırlarını aşmayan düzeydedir. Bu yönüyle ifade özgürlüğü kapsamında kalan Fincancı’nın bu söylem nedeniyle hukuka aykırı bir şekilde tutuklanması yargının ne denli siyasal iktidarın etkisinde kaldığının göstergesidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 27.10.2022

Ruhsat Alanlar

Aramıza katılan meslektaşımıza başarılar dileriz.

Yaklaşan Etkinlikler

Katılabileceğiniz yaklaşan etkinlik bulunmamaktadır!

Aramızdan Ayrılanlar

Rahmetle anıyoruz

Avukat
Av. NURGÜL AKALTUN

15.01.2026

Avukat
Av. MEHMET FATİH İLİNGİ

23.10.2025

Avukat
Av. MUSTAFA HARTAVİ

22.09.2023

Avukat
Av. EMRULLAH AKBAŞ

25.08.2023

Avukat
Av. MUSTAFA KEMAL BÖKE

24.12.2022

Avukat
Av. MEHMET BAĞIŞ

17.01.2022

Avukat
Av. HADİ KAYA

14.12.2021

Avukat
Av. İSA ALKAN

16.07.2021

Avukat
Av. BERRİN AKÇA

31.05.2021

Avukat
Av. HÜSAMETTİN KÖRAN

18.06.2020