TAŞINMAZ MAL KİRALAMA İHALE İLANI
1. Madde
Mülkiyeti Şanlıurfa Baro Başkanlığına ait olan Şanlıurfa ili Haliliye ilçesi Kanberiye Mahallesi 7071 ada 33 parsel (Eski 138 ada 33 parsel) sayılı taşınmaz içerisinde yer alan 243,55 metrekare alanlı avlulu kargir ev, kapalı zarf usulüyle en yüksek 5 teklifi veren adaylar arasında yapılacak açık artırma usulüyle 5 (BEŞ) yıl süreyle kiraya verilecektir. Kapalı zarftaki tekliflerden aylık kiralama bedeli 40.000 TL’nin altında olan teklifler değerlendirme dışı tutulacak, açık artırmaya giremeyecektir. Kapalı zarf teklifleri en geç 31.10.2025 tarihi mesai bitimine dek Ş.Urfa Baro Başkanlığına sunulacaktır.
2. Madde
Taşınmazın tesisat, bakım, onarım ve detaylı temizlik işlemleri ihalenin eki niteliğindeki plan ve projeye uygun olarak kiracı tarafından yapılacaktır. Kiracı bu işlemler için Şanlıurfa Baro Başkanlığından herhangi bir ücret talebinde bulunmayacak olup taşınmazın iyileştirilmesi için yapılan eklemeler kira sözleşmesinin sonunda Şanlıurfa Baro Başkanlığına bedelsiz olarak terk edilecektir.
Taşınmazda gerçekleştirilecek olan bakım, onarım ve tesisat için gerekli başvurularla ilgili proje dosyasını kiracı hazırlayacak, kiracının hazırladığı başvurusu dosyası Ş.Urfa Baro Başkanlığı tarafından ilgisine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediye Başkanlığına sunulacaktır. Proje dosyası hakkında resmi kurumlarca gerekli iznin verilip verilmemesi hususunda Şanlıurfa Baro Başkanlığının herhangi bir taahhüt veya sorumluluğu bulunmamakta olup iznin alınamaması kiracının kira bedelini ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmamaktadır. Kiracı, kiralananı mevcut haliyle kiraladığını açıkça kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.
3. Madde
Taşınmazın tesisat, bakım, onarım ve detaylı temizlik işlemleri için kiracı tarafından harcanacak meblağ nazara alınarak kira sözleşmesinin ilk 12 ayı için kiracıdan kira bedeli talep edilmeyecektir.
4. Madde
Aylık 40.000 TL’den aşağı olmayan en yüksek 5 teklif sahibinin katılacağı toplantıda açık artırma usulüyle aylık kira bedeli belirlenecektir. Açık artırma toplantısı Ş.Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda 10.11.2025 tarihinde saat 11:00’da yapılacaktır. Ş.Urfa Baro Başkanlığı, açık artırma sonucunda belirlenecek olan bedelin yetersiz olduğuna kanaat getirirse ihaleyi iptal etme ve taşınmazı kiralamama hakkına sahiptir, Ş.Urfa Baro Başkanlığının ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
Açık artırma sonucunda teklif edilen en yüksek bedelin Ş.Urfa Baro Başkanlığınca yeterli kabul edilmesi halinde söz konusu teklifi veren adayla 5 yıllık kira sözleşmesi imzalanacaktır. İhale metninin yukarıda yer alan 3.maddesi gereğince taşınmazın ilk kira yılı için kiracıdan kiralama bedeli alınmayacağından açık artırma sonucunda belirlenen aylık kira bedeli, taşınmazın ilk kira yılının bitimini takip eden ilk aydan itibaren kiracı tarafından Ş.Urfa Baro Başkanlığına ödenecektir.
Kira sözleşmesinin ikinci yılının bitiminden itibaren kira sözleşmesindeki aylık kira bedeline, bir önceki yılın 12 aylık ÜFE/TÜFE ortalaması oranında her yıl kira artış zammı uygulanacaktır.
5. Madde
İhaleye katılacak olanların, en geç 31.10.2025 tarihi mesai bitimine dek Ş.Urfa Baro Başkanlığına:
• Gerçek kişiler yönünden nüfus kayıt örneği,
• Gerçek kişiler yönünden yurt içi ikametgah belgesi,
• Gerçek kişiler yönünden nüfus cüzdan fotokopisi,
• Gerçek ve tüzel kişiler yönünden noter tasdikli imza sirküleri,
• Gerçek ve tüzel kişiler yönünden borcu olmadığına dair Gelir İdaresi Başkanlığından alınmış resmi yazı,
• Tüzel kişiler yönünden idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları,
• Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri şarttır.
6. Madde
Kiracı; kiralananda kamu düzenine, genel ahlaka, Türkiye Cumhuriyetinin mevzuatında öngörülen düzenlemelere aykırı faaliyette bulunmayacağını açıkça kabul ve taahhüt etmektedir.