HAK İHLALLERİ ARŞİVLEME UZMANI BAŞVURUSU DUYURUSU
Tarih: 18.01.2024| Okunma Sayısı: 343

İLAN DETAYLARI
Şanlıurfa Barosu’nun Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Hibe Programı kapsamında gerçekleştireceği "Şanlıurfa Bölgesinde İnsan Hakları İhlallerine Karşı Hukuki Mücadele Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında 35 ay süreli (08:00 – 17:00) mesai saatleri arasında tam zamanlı çalışabilecek, çalışma süresince Avukatlık ve Arabuluculuk faaliyetine devam etmeme, derdest dava ve işlerini takip etmeme koşuluna sahip çalışabilecek ''HAK İHLALLERİ ARŞİVLEME  UZMANI'' arayışımız bulunmaktadır.

İŞ TANIMI:
Hak İhlalleri Arşivleme Uzmanı, Şanlıurfa'daki Adli Yardım, Ceza Muhakemesi ve insan hakları komisyonlarında görev yapan avukatlar tarafından bildirilen insan hakları ihlallerinin dosyalarını izleme ve vaka raporları da dahil olmak üzere tüm detaylarının fiziki ve dijital  arşivlenmesinden , belgelenmesinden ve entegre edilmesinden sorumlu olacaktır.
Baronun taraf olduğu davalarda hukuki sürecinin  takibine destek olmak
ihtiyaç halinde, Baro’yu temsilen kurumlararası toplantılara katılmak
Proje dâhilinde gerekli toplantı ve eğitim çalışmalarının düzenlenmesine destek olmak ve bu çalışmalara katılım sağlamak
Arşivleme süreçlerini takip etmek ve sorumlu kişiye rapor sunmak
Projenin gerekli raporlamalarını (arşivleme) hazırlamak ve bu konuda proje koordinatörüne, raporlama ve izleme uzmanlarına destek olmak

DENEYİM, NİTELİKLER / GEREKSİNİMLER:
Şanlıurfa Barosuna kayıtlı avukat olmak,
Son başvuru tarihi itibariyle 1 yıllık Avukatlık kıdemine sahip  olmak,
İnsan Hakları alanında  raporlama tecrübesine veya sertifikasına sahip olmak
MS Office vb. programları kullanabilen,
Sivil Toplum ve Gönüllük tecrübesine sahip,
Tercih edilen Erkek adaylar için,  askerlik hizmetini gerçekleştirmiş olması veya tecil edilmiş olması
Ulusal ve uluslararası insan hakları mekanizmaları ile ilgili bilgi sahibi olmak
Adayların aynı zamanda
İletişim kapasitesinin yüksek,
Ekip çalışmasına uyumlu,

BAŞVURU SÜRECİ:
İlgilenen adayların Türkçe  özgeçmişlerini, sertifika ve raporlama tecrübelerine ilişkin evraklarını “HAK İHLALLERİ ARŞİVLEME  UZMANI” başlığı ile  urfabarosuprojebirimi@gmail.com mail adresine veya Şanlıurfa Barosu Kalemine Fiziken  23.01.2024 günü saat 17:00’a göndermeleri gerekmektedir.
Adayların paylaşmış olduğu kişisel veriler, 6698 sayılı Kanun ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak işlenmekte olup, yeni açılacak pozisyonlarda değerlendirilmek amacıyla ve üçüncü kişilerle paylaşılmamak şartıyla başvuru tarihinden itibaren iki yıl süreyle saklanacak, bu sürenin sonunda silinecektir.

<<<Şubat 2024><<
Şubat 2024