TUTUKLAMA KARARI SİYASİDİR
Tarih: 27.10.2022| Okunma Sayısı: 151

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, kimyasal silah kullanımına ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan değerlendirmeleri nedeniyle hedef gösterilmiş, linç edilmiş ve bugün hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır.

Şebnem Korur Fincancı’nın yürüttüğü TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevi ile TTB’nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine , demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırı olarak işlem başlatılmıştır. Fincancı ömrünü halk sağlığını korumaya adamış bir bilim insanı ve hak savunucusudur. Yaptığı değerlendirmeler de Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası Sözleşme hükümleri doğrultusunda olup herhangi bir suç unsuru içermemektedir.

Şebnem Korur Fincancı’nın söylemleri demokratik hukuk devletinde asgari tahammül sınırlarını aşmayan düzeydedir. Bu yönüyle ifade özgürlüğü kapsamında kalan Fincancı’nın bu söylem nedeniyle hukuka aykırı bir şekilde tutuklanması yargının ne denli siyasal iktidarın etkisinde kaldığının göstergesidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 27.10.2022

<<<Aralık 2022><<