GÖBEKLİTEPE YILI HUKUKÇULAR GEZİSİ

İlkel dinlerden, çok tanrılı inançlara ve bu inançlarla bağlantılı uygarlıklara binlerce yıl ev sahipliği yapmış bir kent; Urfa. Buğdayın ilk kez kültüre alındığı topraklarda, ilk üniversitenin kurulduğu, üç semavi dinin yeşermesine ev sahipliği yapan, farklı kültür unsurlarının bir arada yaşadığı, din, dil, ırk, kültür ve medeniyetlerin buluştuğu, kaynaştığı hoşgörü ve misafirperverliği halen yaşayan ve yaşatan, üzerinde birçok medeniyetin kurulduğu, acılarla yoğrulmuş, insanlık tarihinin başladığı Mezopotamya topraklarında bulunan tarihin sıfır noktası olan Urfa’da TBB  başkanı ve üyeleri, ayrıca bir çok Baromuzun başkanlarını ağırladık.

Bu kadim kent binlerce yıl ayrım gözetilmeden her mazlum halkın ve inancın sığındığı bir liman olmuştur. Çağdaş dünyanın ve uluslararası sözleşmelerin devletlere yüklediği güvenlik hakkı, barınma hakkı gibi temel insanlık hakları, bu coğrafyada yasalara ve yükümlülüklere gerek kalmadan özümsenen ve uygulanan değerler olmuştur.

Şanlıurfa Barosu olarak bir sosyal sorumluluk projesi olarak ve de turizme katkı sunmak amacıyla başta Barolar Birliği ve diğer Baro’larımızın başkanlarına kültürel miras olan göbeklitepe’yi tanıtmak ve bu tanıtıma katkı sunmak için gerekli özveriyi göstermeye devam edeceğiz.

Şanlıurfa Barosu ve Hukuk Kliniği ev sahipliğinde gerçekleştirilen göbeklitepe gezisine şu işimler iştirak etmiştir;

 

Ayrıca etkinliğe çok sayıda Şanlıurfa Barosu mensubu meslektaşımız iştirak etmiştir.

Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen Şanlurfa Barosu başkan yardımcısı Av. Velat KARAHAN, genel sekreter Av. Faruk DOĞAN, Sayman Av. Bahyettin ASOĞLU’na, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Necati taş, Av. Gülşah TURHAN KILIÇ ve Av. Ronayi PAYDAŞ’a, ve tüm yönetim kurulu üyesi meslektaşlarıma, ayrıca Hukuk Kliniği sorumlusu Av. Fuat ÇEPİK ve klinik çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

                                                                                              Şanlıurfa Barosu Başkanı

Av. Abdullah ÖNCEL