YÖNETİM KURULUMUZUN STAJ EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA AÇIKLAMASI
Tarih: 24.08.2020| Okunma Sayısı: 1277

Staj eğitim kurulumuz tarafından; 24.07.2020 tarihinde ‘pandemi koşullarına rağmen’ Stajyerlerimizin mağdur olmaması adına on sekiz stajyerimizin sunumu alınmıştır.Yaklaşık altı saatlik özveri isteyen sürede, büyük bir fedakarlıkla kurulumuz görevini yapmıştır.on sekiz stajyerimizin on dört’ü sunumlarında başarı sayılırken, dört stajyerimiz ise maalesef başarısız sayılmıştır.Sosyal medyada algı oluşturma gayreti içerisinde olan, Baromuz stajyerlerinden Ferhat ALTUN adlı stajyerimiz de diğer üç arkadaşı gibi sunumda başarısız sayılmıştır.Bu husus karar defterinde kayıt altına alınmıştır.Sunumlarında başarısız olan stajyerlerimiz, bir sonraki hafta sunuma gelerek başarılı bir şekilde sunumlarını gerçekleştirirken; adı geçen stajyerimiz sosyal medyada kurula baskı oluşturma,Baro yönetimini yıpratma gayretine girmeye çalışmıştır.Bu sebeple baromuzca bu konuda açıklama yapma gereği doğmuştur.

Yönetime geldiğimiz tarihten itibaren staj eğitim merkezinin gerçek manada avukatlık mesleğine yetiştirme merkezi olması için, çaba gösterilmiş,baro siyesetinden uzak tutulmuş olabildiğince özerk çalışması sağlanmıştır.Bu konuda yapılan çalışmaların taktiri siz meslektaşlarımızda olmak kaydıyla; yapılan bütün uygulamalarda herkese karşı eşit tavır gösterilmiştir.Stajyerlerimizin bilgili, donanımlı birer avukat olmalarının yanında ,avukatlık kanunu ve meslek etik kurallarını da üzümsiyen birer meslektaş olmaları için son derece titiz ve disiplinli bir eğitim sürecinde geçmeleri sağlanmıştır.Bu güne kadar büyük bir hasasiyet ve disiplinle çalışan staj eğitim kurulumuzun,bundan sonra da,görev süresi dolana kadar,aynı özveri ile çalışacağından kimsenin kuşkusu olmasın.Bu vesile ile stajyerlere tavsiyemiz;mesleğe hazır bir şekilde başlayabilmeleri için baromuzun eğitim ve seminerlerine katılım göstermeleri,bu konu da daha fazla eğitim için yönetimimizi zorlamalarıdır.

Hazır halde başladıkları Avukatlık mesleğini icra süresi boyunca mesleğe ve baromuzu başarılı ile temsil etmeleridir.

Şanlıurfa Barosu yönetim kurulu olarak,staj eğitim kurulumuzun sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtir.Çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

26.04.2024