SAVUNMAYA DOKUNMA
Tarih: 18.06.2020| Okunma Sayısı: 892

Son dönemlerde bilindiği üzere iktidar tarafından Baroların yapılarının, seçim sistemlerinin ve delege siteminin değiştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Baro Başkanları toplantısında değişiklik çalışmalarının derhal durdurulması ve Avukatlık Yasasında yapılacak değişikliklerin Barolar, TBB ve akademisyenlerin görüşünün alınması gerektiğini dile getirmiştik. Siyasal iktidar ve muhalefet partileri ile beraber müzakere süreci başlatılmasını ve bu müzakere sonucunun başarısız olması halinde demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı deklere etmiştik.  Maalesef bu önerilerimiz karşılıksız kalmıştır. Yoksullukla boğuşan avukatlar için, işlevsizleştirilmek istenen Barolar için, bağımsız savunma için, bağımsız ve tarafsız yargı için, şiddete uğrayan kadınlar için, istismar edilen çocuklar için, cinayetleri sonucunda yitirdiğimiz emekçiler için, rant uğruna yağmalanan doğa için, eşit ve özgür koşullarda barış içinde bir yaşam için, demokratik protesto hakkımızın ilkini Ankara yürüyüşü ile başlatıyoruz.

Savunmanın bağımsızlığı, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı sağlanana dek mücadeleye devam edeceğiz.

<<<Eylül 2021><<
Eylül 2021