İNSAN HAKLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Tarih: 15.12.2019| Okunma Sayısı: 2286

İnsan Hakları Haftası etkinlikleri 6 Aralık 2019 Tarihinde Türkiye'de İnsan Hakları konulu Panel ile başladı. Panel Şanlurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah ÖNCEL'in açılış konuşmasından sonra Av. Mevlüt GÜNEŞ'in Moderatörlüğünde başladı.Panele Av. Eren KESKİN-İHD Eş genel Başkanı, Av. Sezgin TANRIKULU-CHP İstanbul Milletvekili, Dr. Ömer Faruk GERGERLİOGLU-HDP Kocaeli Milletvekili Konuşmacı olarak katıldılar.

İnsan Hakları Haftası Etkinliklerinin 2. günü 7 Aralık 2019 tarihinde saat 10.00'da "Ölüm Ne Yana Düşer Usta" isimli belgesel gösterimi yapıldıktan sonra "YAŞAM HAKKI" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Av. Sevda ÇELİK ÖZBİNGÖL'ün yaptığı söyleşiye, 10 Ekim Dayanışması & Suruç Aileleri İnsiyatifi, 5 Haziran Amed Aileleri İnsiyatifi, KESK Genel Başkanı Mehmet BOZGEYİK konuşmacı olarak katıldılar.

İnsan Hakları Haftası etkinliklerinin 3. gününde Baro hizmet binası önünde saat 13.00'de basın açıklaması yapıldıktan sonra, akşam saat 19.00'da Steve McQueen'in yönettiği Hunger (Açlık) isimli film gösterimi yapıldı.

İnsan Hakları Haftası Etkinlilerinin 4. günü 11 Aralık 2019'da Tahir Elçi Fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Akşam Saat 19.00'da Urfa Barosunun oluşturduğu Müzk Topluluğu tarafından konser gerçekleştirildi.

İnsan Hakları Haftası etkinliklerinin 5. günü 12 Aralık 2019 tarihinde saat.19.00'da Rüknettin GÜN'ün yönettiği, Dario FO'nun yazdığı ödemiyoruz ödenmeyecek isimli oyun Amed Şehir Tiyatrosu tarafından kürtçeye uyarlanmış şekliyle sahnelendi.

İnsan Hakları Haftası etkinliklerinin 6. günü 13 Aralık 2019 tarihinde Av. Tahir ELÇİ adına düzenlenen şiir, makale ve fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapıldı. Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah ÖNCEL tarafından açılış konuşması yapıldıktan sonra Türkan ELÇİ, Dilan BOZYEL (Fotoğraf Sanatçısı), Ali Duran TOPUZ (Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni), Tahir Elçi Vakfı & Diyarbakır Barosu katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi. Törene katılan misafirlerimiz tarafından yarışmada derece alanlara ödülleri takdim edildikten sonra misafirlerimiz tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

İnsan Hakları Haftası etkinliklerinin 7. günü 14 Aralık 2019 tarihinde saat 13.00'de Urfa Barosu Hizmet Binası Av. Kazım EKİNCİ Eğitim Salonunda Toplumsal cinsiyet eşitliği atölye çalışması ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Kadın Akademisi Derneğinden Suzan AKİPA ve Esra ŞEHERLİ'nin konuşmacı olarak katıldığı İnsan Hakları Haftası etkinlikleri bu etkinlikle sona erdi.

19.04.2024