HER GÜN AŞURA, HER YER KERBELA
Tarih: 9.09.2019| Okunma Sayısı: 821

HER GÜN AŞURA, HER YER KERBELA 10 Muharrem(Aşura Günü)

Adem' in ve tarihteki bütün adalet savaşçıların VARİSİ, hakka, hakikate, ahlaka, erdeme,fazilete, izzete, onura, ve şerefe SEVDALI, insaf, adalet,sağduyu, basiret ve merhamet gibi DEĞERLERIN TEMSİLCİSİ, zalimlerin zulmüne ve haksızlığa  karsı direncin SİMGESİ, kanunun değil hukukun üstünlüğünü SAVUNAN, zulmün çirkin yüzünü örten maskeyi yırtmak, hakkı yüceltmek, atalar dinine dönüştürülmek istenen Resul mesajını bulanıklıktan kurtarmak, siyasal ihtirasların, tarihi din haline getiren, degişken ve tali olanı sabitelerin ve asılların yerine koyan, sertlik yanlısı, kendi görüşlerinden başka doğrular kabul etmeyen, bilgi kirlenmesini gerçekleştiren, yönlendirici ve toplumu dizayn edici bir algı inşasını gerçekleştirenlerin, hak ve adaletten yana olmak yerine, akrabalık bağlarının ırkçılık, kabilecilik düşüncesinin ve saltanat hırsının, toplumundaki yozlaşmanın taraftarlarının BAŞ DÜŞMANI  İmam Huseyin'in tarihi değiştirdiği gündür.
İmam Hüseyin (a.s).  " Ben azgınlık, makam, fesat ve zulüm yapmak için Medine'den ayrılmadım. Ben ceddimin ümmetini ıslah etmek iyiliği emretmek kötülükten sakındırmak, ceddim Resulullah olan (s.a.a) ve babam Ali bin Ebi Talib' in yolundan gitmek için o şehirden ayrıldım ..."
hareketinin ilkesini belirtmiş, " Yezit, beni zillet ile izzet arasında tercihte bulunmak zorunda bıraktı.Heyhat zillet bizden uzaktır, Öyle ise alın kılıçlar beni. .." sözü ile devrimci kişiliğini ortaya
koymuştur.
         Tüm insanlığın İmam Hüseyin ile bütün Hakk, hukuk, adalet ve özgürlük savasçılarını takip etmeleri dileğiyle..

12 Eylül 2019 Tarihinde meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın iştirak ettikleri Aşura günü etkinliği Baro hizmet binamızda yapıldı.

19.04.2024