BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 25.12.2018| Okunma Sayısı: 1059

BASIN AÇIKLAMASI

Sakarya İlinin Hendek İlçesinde 16 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen saldırı neticesinde hayatını kaybeden Kadir SAKÇI'ya Allahtan rahmet, ağır yaralanan oğlu Burhan SAKÇI'ya acil şifalar dileriz.

Olayın medyaya yansıyan şekli ve çıkış sebebi hakkındaki iddialar son derecede vahimdir. Saldırıya uğrayan kişilerin ''Kürt'' olduklarını ifade etmeleri sonrası ırkçı saldırıya uğradıkları yazılı ve görsel medyada yer almış, bu hususta kamuoyunda algı oluşmuştur.

Önceki yıllarda da Muğla, Çanakkale, Balıkesir yine Sakarya'da ve daha birçok ilde aynı veya benzer nedenlerle çıkan olaylarda ağır yaralanan, linç edilen, yaşamını yitiren insanlar olmuş; yine Kürtlere ait işyerleri, evler, arabalar kundaklanmıştır. Bu tür olaylar Türkiye'nin özellikle son yıllarda içerisinde bulunduğu hoşgörüsüz ortamın adeta doğal bir sonucu olmuştur.

Bilhassa yönetenlerin, ekran yüzlerinin veya öne çıkarılarak parlatılmaya çalışılan sözde gazeteci/yorumcuların kullandığı ayrıştırıcı dilin tezahürü olan bu olaylar karşısında takınılan sessizlik de bir o kadar acıdır. Unutulmamalıdır ki; Kürtler'e yönelik nefret suçu kapsamındaki bu saldırıların tek faili hareketi gerçekleştirenler değildir. Topluma bu nifak tohumlarını ekenler, başta Kürtler olmak üzere Türkiye'de yaşayan ve kendileri gibi düşünmeyen tüm muhalifleri vatan haini ilan edenlerdir.

Şüphesiz toplumda meydana gelen bu ırkçı saldırılar, en başta halkların barış içerisinde ve birlikte yaşama iradesine yapılmış büyük bir provokasyondur. Toplumun bu provokasyonlara karşı çıkarak Türkiyede yaşayan etnik kökenine bakılmaksızın tüm bireyleriyle, bu ırkçı saldırılar karşısında durmaya ve bu saldırıları boşa çıkarmaya yönelik bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.

Şanlıurfa Barosu olarak bu tür ırkçı saldırılar karşısında olduğumuzu, bu tarz toplumu manipüle etmeye yönelik provokatif eylemleri şiddetle kınadığımızı ve olayın birlikte yaşama iradesine sahip tüm halklar adına takipçisi olacağımızı kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz.

ŞANLIURFA BAROSU

16.04.2024