HAKSIZ GÖZALTILAR OLMAMALI
Tarih: 16.11.2018| Okunma Sayısı: 1231

BASIN VE KAMUOYUNA

Bilindiği üzere bugün sabah saatlerinde; aralarında Bilgi Üni. Hukuk Fakültesi dekanı Turgut Tarhanlı’nın da bulunduğu 13 akademisyen ve aktivist gözaltına alındı.

Türkiye’de gerek hukuki gerekse sonrasında devam eden fiili OHAL  ortamında birçok hukuk insanı, akademisyen, insan hakları savunucusu, sanatçı ve farklı alanlarda kendini kanıtlamış toplumda yer edinmiş ülkenin aydınlık yüzleri; gece operasyonlarıyla, şafak baskınlarıyla usulî kaygı gütmeden ve dayanaktan yoksun bir şekilde gözaltına alınmış, tutuklanmış hatta fiziksel ve  psikolojik baskılara maruz kalmıştır.

Bu uygulamalar hem Türkiye’de hem de uluslararası kamuoyunda Türkiye’deki hukuk güvenliğinin, yargının bağımsızlığının tartışılır hale gelmesine ve imajının daha da zedelenmesine yol açmıştır.

Düşünce ve ifade hürriyetinin, hukukun üstünlüğünün hiçbir siyasi sürece kurban edilmemesi gerektiğini tekrardan hatırlatıyor; Gözaltına alınan aydınların derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

ŞANLIURFA BAROSU

25.04.2024