DİYARBAKIR BAROSU YALNIZ DEĞİLDİR !
Tarih: 19.06.2018| Okunma Sayısı: 2058

DİYARBAKIR BAROSU YALNIZ DEĞİLDİR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18.06.2018 tarihinde TRT Haber Kanalı’nda katılmış olduğu programda; Suruç’ta yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmeler esnasında: “Şunu da ifade edeyim o kadar alçakça değerlendirmeler yapılıyor ki, şimdi dün Diyarbakır'da Diyarbakır Ticaret Sanayi de dâhil olmak üzere Diyarbakır Barosu zaten Diyarbakır Barosu PKK'ya müzahir bir Baro'dur. Çok açık ve net söylüyorum PKK’ya müzahir bir barodur. Bütün eylemlerimizde olaylarımızda hukuka dahil olan bütün olaylarımızda PKK sesini çıkarmadığı zaman Diyarbakır Barosu sesini çıkartır.” şeklinde talihsiz sözler sarf etmiştir.

Şanlıurfa Barosu olarak; Diyarbakır Barosu’nun kurulduğu günden bugüne gerek üyeleriyle gerekse kurumsal olarak yürüttüğü insan hakları ve hukuk mücadelesiyle ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük bir saygınlık kazandığını, bu uğurda ağır bedeller de ödediğini ve son olarak bu dik duruşuyla hepimize örnek olan Başkanı Av. Tahir Elçi’yi alçak bir saldırı sonucu kaybettiğinin şahidiyiz.

Şanlıurfa Barosu olarak; hak, hukuk ve toplumsal meselelerde üyelerinin cesur ve fedakâr mücadelesiyle ödediği ağır bedeller neticesinde edindiği bu müstesna ve görkemli duruşuyla üstüne düşeni fazlasıyla yerine getiren Diyarbakır Barosu’na kimden ve nereden geldiğine bakılmaksızın yönelik her söz, tehdit, saldırıyı hukuk camiasına ve barolarımıza yönelik saldırı olarak kabul ediyor ve bu tehditlere sessiz kalmayacağımızı, başta Diyarbakır Barosu olmak üzere, hedef gösterilen  hiçbir sivil toplum örgütün yalnız olmadığını ve yalnız kalmayacağını tekrar kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İçişleri Bakanlığı’nın ve yetkililerin yapması gereken sivil toplum örgütlerini, insan hakları mücadelesinin vazgeçilmez savunucuları   baroları hedef göstermek değil, 4 insanın yaşamını kaybettiği ve hastanede 2 kişinin öldürüldüğü ifade edilen Suruç’taki olay hakkında gerekli işlemleri bir an önce tamamlayıp yargıya sevkini sağlamaktır.

Son olarak, asli göreviniz olan Tahir Elçi’nin faillerini bulmak yerine, bize emanet olarak bıraktığı Diyarbakır Barosunu hedef gösteren ve hiçbir gerçekliği olmayan iddialarınızla ilgili elinizde delil varsa;

Diyarbakır Barosu’nun yanında, Tahir Elçi’yi aldığınız yerdeyiz…

ŞANLIURFA BAROSU BAŞKANLIĞI

26.04.2024